L O A D I N G

Post

Video Marketing i Njegove Prednosti za Vaš Biznis

Autor: Milan Mušicki

Ako fotografija vredi hiljadu reči, onda zamislite šta video može da učini za angažovanje publike i objašnjavanje složenih koncepata? Video marketing se može koristiti za sve, od izgradnje odnosa kupaca, do promocije Vašeg brenda, usluga ili proizvoda. Pored toga, video marketing može da posluži kao medij za predstavljanje uputstava, izjave kupaca, striming događaja i isporuku ‘viralnog’ (zabavnog) sadržaja.

Ako još niste započeli video marketing, sada je trenutak. Sa efikasnošću tradicionalnog marketinga koji opada i popularnošću video snimaka koji su dignuti u nebesa, video marketing, kao sastavni deo digitalnog marketinga, je postao neophodan za svako poslovanje.

Šta je Video Marketing?

Definicija video marketinga nije složena. Štaviše, to je prilično jednostavno: Video marketing je sposobnost da se proizvedeni video narativ koristi kao način komunikacije sa bilo kojim od sastavnih delova vašeg preduzeća - zaposlenima, partnerima ili kupcima - na ad hoc način uz konstantnu učestalost i pozitivne rezultate u vezi sa povraćajem ulaganja. To je digitalni izvorni medij koji kombinuje moć pripovedanja televizije, lakoću i autentičnost društvenih medija i analitiku tradicionalnih digitalnih medija. Rezultat je jedan od najmoćnijih i najplodnijih komunikacionih alata koji je svet ikada poznavao.

Video Marketing

Drugim rečima

Video marketing je visoko razvijen oblik pripovedanja i on duboko utiče na način našeg poslovanja i, šire gledano, na način na koji se informacije dele i kako se razvija globalna kultura.

Video marketing je postao ‘mainstream’ oko 2010. godine i tek otprilike četiri godine kasnije postao je zaista dostupan onima koji imaju manje budžete. Danas je video marketing dostupan svim preduzećima zahvaljujući dva glavna razvoja: usponu mrežnih alata i evoluciji društvenih medija.

Zašto je Video Marketing Važan?

Brendovima je potrebna strategija video marketinga - ova ideja nije nova. Ono što se promenilo je koliko je video postao važan na svakoj platformi i kanalu. Video je apsolutno dominirao društvom. Istraživanja pokazuju da su četiri od šest najboljih kanala na kojima globalni potrošači gledaju video, društveni kanali.

Zašto je ovo bitno?

Ako ne kreirate video, verovatno ćete zaostati. Možemo reći da je očigledno da svet voli video snimke. Lako se svare i pružaju sigurno utočište od obilja tekstualnih informacija koje nalazimo na mreži. I ne samo to, već nam pomažu i da se opustimo i služe nam kao dobra distrakcija od svega. Brendovi su sve više svesni šta njihovi potrošači trebaju i žele. Osim što je zgodan i efikasan, video marketing nudi preduzećima privlačan, svestran i deljiv alat za dosezanje publike.

Video Marketing može da poveća rangiranje Vašeg biznisa na internet pretraživačima, stope učestalosti klikova, stope otvaranja i konverzije. Defakto, Video je rudnik zlata za SEO. Vladimir Milić, CEO VMdigital

Prednosti Video Marketinga

Glad za video sadržajem delom se svodi na poboljšanje ‘pametnih’ telefona i pokrivenost Internetom širom sveta. Više ljudi može pristupiti video sadržaju u pokretu nego ikad ranije. Prosečan korisnik Interneta više voli gledanje video zapisa nego bilo koji drugi oblik sadržaja, pa zašto ne dati ljudima ono što žele. Evo par primera zašto je Video Marketing koristan za Vas

Video je lako dostupan

Postoje beskrajne platforme za video marketing. Youtube, emitovana televizija, video table i ulični marketing. Mogućnosti su beskonačne. Pomoću ‘pametnog’ telefona potrošači mogu da pristupe video zapisima na mreži bilo kada i bilo gde. Pomoću videa , na isplativ način možete da dosegnete publiku gde god da se nalazi.

Video je efikasan

Možemo reći da je video  most koji povezuje ono što govorite sa onim ko ste zapravo, omogućavajući kupcima da zavire iza kulisa i upoznaju Vaš brend.

Video snimci su svestrani

Video snimci mogu učiniti više od puke prodaje. Kako video marketing postaje sve popularniji, preduzeća osmišljavaju sve kreativnije načine da prenesu svoju poruku, bilo da je reč o povećanju angažmana, izgradnji poverenja u brend ili lociranju potencijalnih klijenata.

Poboljšava vidljivost vašeg brend

Što ste kupcima više vidljivi, više će Vas kontaktirati. Da bi se osigurao uspeh brenda, mora se pozitivno usredsrediti na marketing, oglašavanje i promotivni aspekt. Dobra vidljivost brenda udvostručuje šanse za Vaš profit!

Zašto Svako Preduzeće Treba da Plasira Video Zapise

Video marketing je upotreba videa za podizanje svesti, stvaranje angažmana i podsticanje prodaje. To je deo digitalnog marketinga, veoma masovnog, koji se preklapa sa marketingom sadržaja. Strategije video marketinga nisu ništa novo. Ne možete kreirati svoju video marketing strategiju bez prethodnog odgovarajućeg istraživanja i kreiranja plana. Na kraju, vodiće Vas vaša strategija video marketinga - vaš budžet, vremenski rokovi, proizvodni procesi, pokazatelji konverzije i još mnogo toga.

Marketing Strategy

Dakle, zapisivanje i finalizacija ovog trebalo bi da bude prvi korak u procesu stvaranja video zapisa. Ono što možda niste znali,  to je da Vam video takođe pomaže da se bolje rangirate na Google-u. Pride, video ne samo da pomaže Vašoj web lokaciji da se bolje rangira, već Vam takođe pruža i veću izloženost rezultatima.

Zaključak  - Počnite da Razvijate Vašu Video Inicijativu!

Razvoj video marketinške kampanje najčešće se postiže sprovođenjem istraživanja ‘market-a’, konkurentske analize i prikupljanjem uvida u ciljno tržište. Šta želite da Vaša publika čuje, vidi i oseti? Koju poruku pokušavate da prenesete? Šta je poziv na akciju? Nakon kreiranja strategije i razvijanja Vaše poruke, trebalo bi da odaberete producentsku kompaniju kako bi Vaša vizija zaživela. Naravno, svako može da ugrabi kameru i napravi kratki video, ali kvalitet je ključan!

Zbog toga smo mi tu da Vam pomognemo. VM Digital uključuje kreativne marketinške stručnjake, analitičare i pisce koji će Vaše poslovanje unaprediti pažljivo izrađenim, inteligentnim i efikasnim marketinškim tehnikama i kampanjama. Vođeni iskustvom i znanjem iz sfere digitalnog marketinga, uvereni smo da možemo pronaći pobedničku formulu za uspeh Vašeg biznisa.

2021/02/09